T(h)reesixty – 360* – skateboardtrick – ring – het cirkeltje rond – hout

Mijn verhaal

Zolang ik mij kan herinneren ben ik altijd aan het creëren geweest; met verschillende materialen bouwwerkjes maken, sieraden ontwerpen, mini meubels maken etc etc. Altijd was ik materialen aan het verzamelen waar ik dan weer iets in zag om dingen van te maken. Toen ik 14 jaar geleden tijdens een rondreis in Australië een kunstenaar tegen kwam die van hout de meest mooie dingen maakte, werd mijn liefde voor hout al stiekem aangewakkerd. Ik zocht een stuk hout uit, waar hij een duimring voor mij maakte en heb de duimring zo ongeveer 10 jaar elke dag om gehad. Hout heeft sindsdien altijd mijn interesse gehad en daarom wist ik dat ik toen ik als zelfstandige grafisch vormgever zo’n zes jaar geleden aan de slag ging ernaast iets met hout wilde doen. Zo heb ik door de jaren heen van verschillende soorten hout ringen gemaakt – die sterk waren, maar nooit een eeuwig leven hadden. Totdat ik skateboarden ontdekte en daarbij de mooie sterke gekleurde lagen van dit esdoornhout (het materiaal waar een skateboard van is gemaakt). Een skateboard is immers gemaakt om iemands hele gewicht te dragen, dus dat móest wel sterk zijn. En dat blijkt dus ook, door het behoud van de lagen van het hout zijn de ringen supersterk.

Daarnaast ben ik een liefhebber van de natuur en vind ik het heel mooi dat de ringen van gerecycled skateboardmateriaal zijn; de skateboards die ik ervoor gebruik zijn namelijk met skateboarden stuk gegaan, versleten door het vele gebruik of afgekeurde skateboards uit de fabriek die normaal als afval eindigen. Een win-win situatie dus!

Misschien vatte je hem al, misschien niet, maar zo is de naam ‘Treesixty’ ontstaan; threesixty = 360 graden = rond = een ring = een trick in het skateboarden = het cirkeltje rond qua recycling mét natuurlijk een twist van de ‘tree’ = boom = hout.

Ik ben regelmatig in mijn werkplaats te vinden, dus houd de shop goed in de gaten, er komen regelmatig nieuwe kleurtjes/lagen bij. Mocht je trouwens iets in gedachten hebben wat je niet in de shop terugziet – ik denk graag met je mee en sta open voor leuke ideeën:)

Love, Lili

Hi, dit ben ik!

– Lili